Предишни издания на продукцията:

 

 

 

 

Предлаганата музикална продукция „Тъй-Тъй“ е преиздаване на втората авторска продукция на Надежда Брайкова, в която са включени 12 нейни песни.
Продукцията е работена през периода 1998-1999 година и е българо-немски музикален продукт.
От 1999 година, песните включени в продукцията „Тъй-Тъй“, са звучали по националните радиостанции: Радио София, Радио Пловдив, Радио Варна, Радио Ст.Загора и др. Поради неблагоприятните разпространителски условия в страната ни в тези години, тя спря разпространението им, с цел да предотврати злоупотреби.
Продукцията „Тъй-Тъй“ предлага 12 авторски песни на Надежда Брайкова, в съпровод на инструменталистите от оркестъра за народна музика при Българското национално радио- София, с диригент- Христофор Раданов.
Тази година българските слушатели имат предоставената възможност да се докоснат до майсторското изпълнение и новаторството на една от най-ярките ни представителки на тракийско-странджанския вокален стил, с типичното и характерното за Надежда Брайкова сложно орнаментиране при звукоизвличането, голяма музикална изразителност и пластичност при поднасяне на песента.
Музиката, текстът и изпълнението на Брайкова са нежни и благи, но в същото време наситени с голяма енергия и много темперамент при изпълнението на типичния за нея макамлийски стил, който грабва с чара си.
Много от песните на Надежда Брайкова са станали хитове само след прозвучаването им, като: „Тъй-Тъй“, „Гюл Калина“, „Коледари“, „Алтън Неда“, „Пей славей“, „Георге ле“, „Хубава Мита“, „Камбана“ и мн.други.
Брайкова е един оригинален и неповторим творец, носещ в себе си слънце в сърцето си и топлина в душата си, разпалващ българския дух, въпреки че от години живее и работи далеч от България.
Носейки в себе си любовта и обичта към българската народна музика, Надежда Брайкова е останала до ден днешен вярна и предана пазителка на всичко българско и родно, съхранило културата и духовността на народа ни, като допринася с нови композиции на авторски песни, наситени с нежност, чувство за любов към жанра и характерен почерк на талантлив и оригинален творец.

М. Георгиева

 

 

Немско-българска продукция, работена през периода 1998-1999 г.
Издадена в България през 1999 г.
Ново издание 2013 чрез “БАМ - Н. Брайкова” ЕООД. 

Начало  За мен   Дискография   Книги   Галерия  Новини  Отзиви   Контакти

Copyright © 2013