Христофор Раданов

Димитър Христов

Иван Киришев

Стоян Пауров

Костадин Генчев

Николай Паскалев

Темелко Иванов

Иван Георгиев

Любомира Манчева

Христина Белева

Руди Вайкерт

Кирстен Меркес

Анита Бибер

Петьо Костадинов

Д-р Светлана Герлинг

Д-р Нино Шлегел

Д-р Владимир Владимиров

Соня Келеведжиева

Вера Воглер

За първи път съдбата ме срещна с творчеството и песните на Надежда Брайкова през 1997г. Тогава бях ученик в 10кл. На СМУ „Филип Кутев“, гр. Котел. Млади и пленени от българския фолклор, от неговата красота и необятност, всички се стремяхме да усвояваме тънкостите на занаята и да усъвършенстваме стила си на мислене и музициране. Но като при всеки млад, така и у мен имаше порив и търсене да чуя нещо ново, по-различно, красиво и майсторски изпълнено. И ето я „Камбана“-та, първият самостоятелен авторски албум на Надежда Брайкова. От почти всяка стая на общежитието в музикалното училище звучаха „Тъй, тъй“, „Катерина“, „Пей славей“ и т.н. За пръв път чувах от стаите на инструменталистите да се носят песни, които се пускаха отново и отново! Брилянтна орнаментика, топлота в гласа, и толкова близо до инструменталното изкуство! Още тогава разбрах, че всички песни излизаха от сърцето и душата на тази жена и че тя е много повече от певица. Та нали старите хора казват „Каквато му е душата, такава му е свирнята“.
Минаха години и съдбата ми поднесе ново предизвикателство. През 2012г. се запознах с Надя и вече имам удоволствието и честта да съм част от нейния нов музикален проект, за което сърдечно ѝ благодаря!

Пловдив, 26.08.2013 г.
Темелко Иванов, кавалджия, педагог и автор на музикаНачало  За мен   Дискография   Книги   Галерия  Новини  Отзиви   Контакти

Copyright © 2013